Meubels voor in de tuin in Tilburg

Tuin-meubels zijn een manier om je tuin aan te kleden. De meeste huizen hebben wel een grote of kleine tuin aan de voor of achterzijde van het huis. Meestal dient de tuin dient meestal niet alleen voor decoratieve doeleinden maar ook als leefruimte om je vrije tijd door te brengen of als speelruimte voor de kinderen en om als het weer het toelaat gasten te ontvangen. Een goed aangelegde tuin geeft ook een bijdrage aan het aanzicht van je huis als geheel. Als je een ontwerpplan voor je tuin hebt gemaakt is een van de volgende dingen beslissen welk soort tuinmeubelen je wilt nemen.

De tuin is een plaats waar je tot rust wilt komen en in contact met de natuur. Je tuin bepaald mede de uitstraling en de look van je huis. Met het kiezen van de passende tuinmeubelen kun je  je tuin een uitstraling geven die het beste bij je past. Er is een grote verscheidenheid aan tuinmeubels op de markt om aan ieders behoefte te kunnen voldoen. Voordat je een beslissing neemt welke je kiest zijn er 3 factoren die je in overweging moet nemen nl: Looks / uitstraling  – duurzaamheid en kosten. De meest gangbare tuinmeubels zijn tafels stoelen schommels ligstoelen enz. Er zijn over het algemeen 3 soorten tuinmeubels: Metaal , hout en kunststof.

Kunststof tuinmeubels

Kunststof tuinmeubels zijn over het algemeen het meest duurzaam en het goedkoopst van allemaal. Meubels van kunststof hebben wel een paar voordelen t.o.v. andere materialen. Vaak zijn ze vrij simpel, licht van gewicht en makkelijk op te bergen. Ook zijn ze weerbestendig en hebben ze geen onderhoud nodig. Maar wanneer je meubels zoekt die een bijdrage leveren aan de uitstraling van je tuin zijn tuinmeubels van kunststof meestal niet de beste keuze

Tuinmeubels van metaal

Tuinmeubels van metaal zijn over het algemeen het meest degelijk van deze drie categorieën. Er zijn meubels te krijgen in aluminium, ijzer, gietijzer en roestvast staal. Meestal zijn meubels van metaal wel een stuk duurder dan tuinmeubels van kunststof of hout maar gaan daartegen ook veel langer mee. Zo geven meubels van gietijzer een nostalgische uitstraling en zullen strakke stijlvolle RVS meubels de moderne uitstraling van een huis kunnen versterken.  Tuinmeubelen worden continu blootgesteld aan direct zonlicht en regen en is de kans groter dat ze worden beschadigd. Maar buiten meubels van metaal zijn bestand tegen weersinvloeden en zullen langer meegaan. Het gewicht van deze meubels kan echter wel een nadeel zijn, zeker als je ze op wilt bergen. Met het grote aanbod aan modellen, kleuren en designs is er altijd wel een metalen tuinset te vinden die past bij de stijl van je huis en tuin.

tuinmeubels steigerhout

Tuinmeubels van hout

Houten tuinmeubels zijn nog steeds populair. Deze meubels worden dan ook in veel verschillende stijlen aangeboden. Met name meubels van steigerhout zijn momenteel razend populair. Ook zie je steeds meer meubels die gemaakt zijn van pallets of sloophout. Een groot nadeel van hout is wel dat deze meubels regelmatig onderhouden moeten worden, daar anders de levensduur van deze meubels beperkt is. Ratan of bamboe zijn ook een soorten tuinmeubels waarmee je een bepaalde uitstraling aan je tuin of woning kunt geven. Met alleen al het kiezen van de juiste tuinmeubelen kun je je tuin een geweldige uitstraling geven. Dit soort tuinmeubels is meestal wel te vinden voor redelijke prijzen maar houd wel in gedachte dat dit soort meubels meer onderhoud nodig heeft dan andere soorten.

Veel tuinmeubels bestaan uit een combinatie van verschillende materialen, houd bij de aanschaf van je tuinmeubels rekening met de voor en nadelen die dit heeft.

Tuinmeubels bestellen in Tilburg

Er worden veel verschillende soortenmeubels voor in de tuin aangeboden.
Zo is er voor ieder zijn smaak of budget wel een passende oplossing te bedenken. De tijd van dat iedereen dezelfde kunststof terras stoelen had zijn definitief voorbij. Tuinmeubels van steigerhout momenteel erg populair, maar bedenk wel dat houten meubels onderhoud nodig hebben.